СК «Арсенал Страхування» підвели підсумки 1 півріччя 2018 року. Стійке зростання ключових показників

10.08.2018
СК «Арсенал Страхування» підвели підсумки 1 півріччя 2018 року. Стійке зростання ключових показників

СК «Арсенал Страхування» за підсумками 1 півріччя 2018 зібрала 895,9 млн. грн. валових страхових платежів, уклавши понад 460 тисяч договорів страхування. Приріст премій склав 7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Страхові виплати клієнтам зросли на 35% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року і склали 203,5 млн. грн. Середній показник страхових виплат становить 1,7 млн. грн. в день. Рівень задоволеності клієнтів якістю виплат становить більш ніж 93%.

Найбільш істотний прорив компанія продемонструвала в продажах договорів КАСКО - зростання склало 53%, а страхові премії досягли 286,8 млн. грн., завдяки чому компанія вперше в своїй історії увійшла в ТОП-3 лідерів ринку по автострахуванню. Частка клієнтів-фізосіб в портфелі по КАСКО становить 62% (186,7 млн. грн. ).

Компанія безперервно працює над портфелем своїх послуг, поповнюючи його новими інноваційними продуктами. Нещодавно на ринок був випущений ексклюзивний страховий продукт, в основі якого лежить гібрид КАСКО і страхування від поломок, - КАСКО «ABSOLUTE».

Страхові премії по ОСАГО склали 76,5 млн. грн. Приріст премій склав 40%, при цьому зростання кількості реалізованих полісів - 17,5% в порівнянні з даними 1 півріччя 2017. На даний момент СК «Арсенал Страхування» входить в 10-ку лідерів ринку з продажу «Автоцивілки». Також, як і по КАСКО, клієнтами компанії по даному виду є переважно фізичні особи. Моторні види страхування займають основну частку в портфелі компанії - 41% (КАСКО, ОСЦПВ і ДГО) і, згідно зі стратегією компанії, є пріоритетом для розвитку на найближчі 5 років.

- «Арсенал Страхування» впевнено дотримується обраної стратегії свого розвитку, метою якої є входження компанії в ТОП-3 найбільших гравців страхового ринку, а також прибутковий ріст. Наша бізнес-модель продемонструвала не тільки достатню стійкість у непростій економічній ситуації в країні, а й здатність до масштабування. Динаміка наших продажів в комплексі з високим рівнем задоволеності клієнтів якістю нашого сервісу дає нам право і далі рухатися обраним шляхом»

// Голова Правління СК «Арсенал Страхування» Сергій Авдєєв.

Компанія володіє більш ніж 25 ліцензіями і позиціонує себе як серйозного оператора страхового ринку, який може надавати широкий спектр послуг як корпоративним, так і приватним клієнтам - 37% бізнесу компанії припадає на рітейл проти 44% в аналогічному періоді минулого року. Таке зниження частки рітейлу пов'язано зі стратегічним рішенням компанії про відмову від реалізації коробкових продуктів через мережі найбільших рітейлерів (основний обсяг таких продуктів компанія реалізовувала раніше через мережу «Фокстрот»). Структура портфеля представлена добровільними - 800,2 млн. грн. (89% продажів) і обов'язковими видами страхування - 95,8 млн. грн. (11% продажів).

Страхові резерви станом на 30.06.2018 р. склали 768,9 млн. грн. (+ 28%). Резерви формуються відповідно до міжнародних актуарних методик. Компанія демонструє консервативність своєї інвестиційної політики і для покриття резервів компанія використовує виключно високоліквідні активи: грошові кошти, розміщені на короткострокових банківських депозитах і поточних рахунках в надійних банках з високим рейтингом, а також ОВДП. Зокрема, на депозитах державних банків розміщено 49% всіх грошових коштів компанії.

Станом на 30.06.2018 р. Статутний фонд компанії склав 77,4 млн. грн., активи компанії - 1341,5 млн. грн., що на 13% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, прибуток за МСФЗ - 934 тис. грн. Фактичний запас платоспроможності склав 320,3 млн. грн., 110%, що підтверджують високий рівень платоспроможності компанії, фінансову стійкість і можливість виконувати свої зобов'язання перед клієнтами, партнерами та акціонерами.

Останні публікації
про все