Чи можна придбати туристичний поліс, перебуваючи за кордоном?

5 хв. 11 травня 2022
Чи можна придбати туристичний поліс, перебуваючи за кордоном?

Збираючись у подорож, важливо не забути оформити туристичну страховку. І не лише тому, що без неї можуть трапитися проблеми при перетині кордону. Справа в тому, що ніхто з нас не застрахований від травм, хвороб та інших проблем зі здоров'ям. Загальновідомо, що лікування за кордоном коштує дуже недешево. І ось для того, щоб уникнути значних фінансових втрат, потрібно придбати туристичний поліс. Найкращий варіант – зробити це до поїздки. Але бувають ситуації, коли це доводиться робити в дорозі.

Можливі причини оформлення страховки у дорозі

Найпростіша причина - забудькуватість. Поспішні збори, велика сім'я, велика кількість речей, які необхідно взяти із собою, все це може вплинути на те, що страховка залишиться вдома. Добре, що цей документ можна придбати в самому аеропорту чи вже у поїздці.

Буває й так, що в подорожі довелося затриматися, наприклад, якщо з'явилася нагода продовжити відпустку. Або підвела пам'ять, і людина забула дату закінчення дії поліса. Так буває у разі придбання страховки на рік, коли дата вилітає з голови.

Ще однією причиною, чому купується поліс за кордоном, є бажання замінити свою страховку з набором мінімальних ризиків на більш надійний варіант. Наприклад, звичайну страховку змінити на ту, куди входить захист від наслідків нещасних випадків під час занять екстремальними видами спорту.


Як швидко вибрати туристичну страховку?

Здійснити вибір допоможе уміння розумітися на видах страховок. Виїжджаючи за кордон, мандрівники найчастіше купують лише поліс із стандартним набором функцій. Однак, окрім нього, існують ще й інші варіанти страхування, які мають максимально захистити туриста під час поїздки. Застрахуватися можна:

● від втрати багажу;

● від скасування або переривання поїздки, наприклад, через хворобу.

Для любителів активного відпочинку існує спеціальна страховка, найчастіше як опція, яка додається до звичайного туристичного полісу. Як бачимо, страхування які виїжджають зарубіжних країн може бути будь-яким, залежно від бажання.

Вибравши потрібний список опцій, необхідно досліджувати відповідні варіанти на страховому ринку. Компанії пропонують як базові програми, куди вже включено набір ризиків, так і програми все включено, що дозволяють максимально себе захистити під час поїздки.

Крім того, потрібно звернути увагу на наступні параметри:

● наявність асистансу - великої мережі компаній-представництв, що організовують надання медичних послуг застрахованій особі;

● термін, який потрібен поліс;

● страхові випадки, які бажано включити до договору (затримка рейсу, втрата документів чи багажу, медичне страхування тощо);

● особливі моменти – вагітність, вік, хронічні хвороби, бажання зайнятися активними видами спорту;

● на які ситуації не поширюється дія страховки;

● наявність та розмір франшизи, тобто тієї суми, яку клієнт виплачуватиме сам. Чим більший її розмір, тим дешевшим буде поліс;

● суму компенсації. У більшості випадків, якщо йдеться про Європу, достатньо покриття $30 тис. Хоча в умовах пандемії краще забезпечити собі покриття $50 тис. Така сама сума є стартовою і для поїздки до південно-східної Азії.

● ціну полісу. Може суттєво відрізнятися у різних компаній.


Як оформити туристичний поліс під час відпустки?

Найпростіший спосіб купити електронний поліс. Оформлення можна зробити через смартфон, а оплату здійснити за допомогою банківської картки. Для здійснення операції можна підключитися до безкоштовного Wi-Fi аеропорту, ресторану, торгового центру. За бажанням до нового страхового поліса можна буде включити додаткові опції, наприклад, від втрати документів.

Головними критеріями вибору мають стати тип страховки, що підпадає під мету подорожі, а також вартість. Щоб зробити оптимальний вибір, необхідно переглянути пропозиції різних страховиків.

Після оплати страховий поліс можна отримати на свою електронну пошту. Краще його завантажити, щоб він був доступним для перегляду навіть без інтернету. Також краще одразу ж внести до телефону номер страхової, щоб довго не шукати у разі потреби, а також записати номер договору. Це допоможе швидше отримати потрібну допомогу від консультанта компанії.


Купуючи страховку за допомогою глобальної мережі, можна нарватися на шахраїв. І тоді липовий поліс не допоможе — у разі настання страхового випадку всі витрати доведеться взяти на себе. Чи можна цього уникнути? Можна, можливо. Для цього потрібно вивчити доступну інформацію про обрану компанію у різних незалежних джерелах. Це можуть бути туристичні форуми, відгуки. Важливо дізнатися де компанія зареєстрована, скільки років на страховому ринку. Потрібно зателефонувати за вказаними телефонами, і буде зрозуміло, як швидко можна додзвонитися, щоб отримати необхідну допомогу.

У будь-якому випадку, придбання страховки виправдає себе під час поїздки. Витративши кілька десятків хвилин і невелику суму грошей, можна бути впевненим, що за необхідності буде надано фінансову допомогу. А далі можна просто насолоджуватися подорожжю.

Останні новини та статті