Медичне страхування робітників колективів - особливості вибору полісу ДМС

6 хв. 09 червня 2020
Медичне страхування робітників колективів - особливості вибору полісу ДМС

Корпоративне добровільне медичне страхування для співробітників (ДМС) - це укладений у письмовій формі тристоронній договір між роботодавцем, страховою компанією та працівниками. Сутність угоди - забезпечення соціального та фінансового захисту. Роботодавець сплачує страхові внески. Страховик при настанні страхового випадку бере на себе витрати на лікування співробітників в межах встановленої суми компенсації

Кому потрібен поліс ДМС?

Корпоративне страхування - продукт для підприємств зі штатом від 11 осіб. Поліс дає переваги роботодавцю і кожному члену колективу. Піклуючись про здоров'я співробітників, керівник підвищує лояльність до менеджерів вищої ланки, імідж компанії, вибудовує партнерські відносини з колективом, знижує кадрову плинність. Якісне та швидке медобслуговування економить робочий час і кошти на виплату матеріальної допомоги, знижує кількість невиходів через хворобу. Медстрахування персоналу допомагає керівникові розширити соціальний пакет, підвищити мотивацію.

Ряд привілеїв отримують і працівники. Вони концентруються на своїх обов'язках, а не на пошуках лікаря. Співробітники можуть обстежитися в певній клініці. При невідкладній госпіталізації не виникає проблема пошуку фінансових коштів. Є можливість страховки для членів сім'ї.

Застрахувати персонал бажають:

  • філії великих зарубіжних холдингів, що працюють в Україні. ДМС для таких підприємств - стандарт формування соціального пакету;
  • заводи галузей важкої промисловості. Крім базових опцій, для таких компаній важлива можливість провести масову вакцинацію, вітамінізацію штату;
  • галузеві фірми, для яких інтелект і кваліфікація співробітників - вирішальний фактор процвітання. Це компанії IT-сфери, фармакології, телекомунікацій. Відсутність ДМС в соціальному пакеті може викликати невдоволення працівників, стимулювати перехід до іншого роботодавця;
  • представники малого бізнесу. У числі пропозицій СК є привабливі пакети для невеликих колективів, але в них зазвичай прописуються вікові обмеження.

Договір укладається на рік з одноразовим внесенням платежу. Деякі СК пропонують поквартальний внесок.

Які опції входять в програму страхування?

Класичні договори добровільного медичного страхування включають набір програм:

  • невідкладна, амбулаторно-клінічна допомога;
  • планові візити лікаря в офіс, профогляди;
  • лікування в стаціонарі;
  • екстрена та планова стоматологічна допомога;
  • діагностика і лікування вперше виявлених клінічних захворювань;
  • офісна аптечка.

Додаткові опції - вакцинація, вітамінізація, патронаж вагітності та пологів, курси масажу, відвідування фітнес-центрів і інші оздоровчі заходи.

Від чого залежить ціна страховки ДМС?

Вартість пакетів ДМС відрізняється в різних страхових компаніях. Ціноутворення залежить від числа страхувальників, обраної програми. Чим більше опцій в договорі, тим дорожче коштує послуга. На вартість впливає цінова політика клінік-партнерів страхових компаній, які виконують медичне обслуговування. Різниця в ціні лікування в приватних і державних установах досягає 30-70%.

Чинне законодавство передбачає укладення корпоративних ДМС в добровільному порядку. Сьогодні спостерігається стійка тенденція до збільшення попиту на даний вид страхових послуг.

Експерти ринку страхування рекомендують при виборі послуги корпоративного ДМС оцінити клієнтську аудиторію СК, відгуки підприємств, які вже уклали угоди, цінову політику та переглянути мережу партнерських клінік страховика.

Вам може бути цікаво:

Останні новини та статті